Emmim Develi Cıvıklısı

 


Gastronomi anlamında İstanbul’u Anadolu’nun bir nüvesidir desek yanlış ifade etmiş olmayız sanırım. Neredeyse Türkiye’nin her yerinden yöresel lezzetlerin İstanbul’a taşınması ve burada mükemmel bir şekilde sunuluyor olması bu şehri gastronomi açısından çok değerli kılıyor. Küçükçekmece E-5 Yanyol üzerinde bulunan ‘Emmim Develi Cıvıklısı’nda Kayseri Develi Cıvıklısı ve tahinli pideyi tadanlar bu lezzetin aynı Develi’deki gibi olduğunu ifade ediyorlar. özetle Anadolu’da doğup İstanbul’a gelen oradan tüm Türkiye’ye ve hatta dünyaya yayılan Türk Yöresel lezzetleri ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Emmim Develi Cıvıklısı, Kayseri


Emmim Develi Cıvıklısı restoranı 2020 yılında, 1972 Kayseri Develi doğumlu olan Turan Sırakaya tarafından Küçükçekmece’de E5 yanyol ’da kuruluyor. 1990’lı yıllardan beri Sirkeci’de elektronik eşya ticareti yapan Turan Bey, İstanbul’da bulunan Develilerin gerçek anlamda Develi Cıvıklısı yiyebilecekleri bir yer olmadığından yola çıkarak bu mekânı açtığını belirtiyor.

Kayserili olsun olmasın herkes Cıvıklıyı seviyor


Genel olarak Kayserililerin bu lezzeti çok sevdiğini belirten Turan Bey, Florya Şenlikköy civarında da çok sayıda Kayserili bulunduğundan restoranı bu bölgeye açtıklarını ifade ediyor. Bu bölgeye inşaat yapan eski Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinsaya’nın da Kayserili olduğunu ve bu ailenin kendisine çok destek verdiğini anlatıyor. Burada Cıvıklıyı en güzel şekilde yapmak için tonlarca ağırlığında 3 metreye 2,5 metre bir odun fırını yapan, iyi bir kasapla anlaşan ve sadece antrikot et kullanan Turan Bey’in amacı Kayserili olmayanlara da bu lezzeti sevdirmek. Hafta sonları ve akşamüzeri yoğunluk olduğunu belirten Turan Bey, işlerden memnun olduğunu, kendi hemşerilerinin ve dışardan müşterilerin bu lezzeti tatmak için geldiklerini belirtiyor. Kalite ve lezzetten taviz vermemek adına şubeleşmeye karşı olduğunu da ekliyor.

Develi Cıvıklısı ve Tahinli Pide


Develi cıvıklısı, Kayseri'nin Develi ilçesine ait özel tatlardan birisidir. Develi Cıvıklısı ya da etli pide olarak da bilinir. Hamuruna maya katılarak yapılır. Cıvıklının hamuru çok ince olur, kenarından yağlar damlar, ancak çıtır çıtırdır ve rahatsız etmez. Dana antrikottan özenle hazırlanıp satır ile kuşbaşı haline getirilen et, hamurun üzerine seriliyor ve pişirilmesi için odun fırınına giriyor. Bu restoranda mutlaka tahinli pideyi de deneyin, bana inanılmaz çok lezzetli geldi. Kayseri’de Ramazan aylarının vazgeçilmezi, şekerli bu pide çayla birlikte çok iyi gidiyor. Tok tutma özelliğinden sahurda çok tüketiliyor. Sucuklu kaşarlı, Kavurma kaşarlı, Cevizli pide, Kıymalı pide, Kayseri peynirlisi, Pastırmalı kaşarlı, diğer sunulan lezzetlerden.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tarihin Gölgesinde bir Lezzet Durağı “Ocak”

"Nokul Bafra Pide"